Ora ngerti tandhane wisuh, wisuh klambi dadi klambi rusak

Dheweke wis ditampilake ing label sandhangan sajrone patang dekade, sing dipilih dening ahli internasional kanthi gamblang lan kajelasan.

Nanging kanggo umume wong, instruksi ngumbah bisa uga ditulis ing basa Mars.

Miturut poling anyar, sangang saka 10 wong ora bisa ngerteni simbol umum sing digunakake ing label sandhangan. Malah wong-wong sing wis ngerti bedane antara wol lan bahan sintetis, ngakoni yen bingung karo macem-macem kothak, lingkaran lan salib sing mbingungake kanggo menehi saran babagan pangatusan lan pemutihan.

Temuan kasebut asale saka jajak pendapat 2.000 wong sing ditindakake YouGov kanggo Morphy Richards. Sepertiga wong sing disurvei ujar manawa dheweke ora ngerti apa-apa saka enem simbol sing dituduhake, dene siji-sijine simbol sing diakoni luwih saka setengah wong yaiku wesi kanthi siji titik. Udakara 70 persen ngerti tegese "wesi kanthi asor". Mung 10 persen tandha ngerti tandha kanggo "aja garing garing", dene mung 12 persen sing ngerti "netes mung garing".

Sanajan ana revolusi seksual, para wanita isih luwih ngerti tinimbang pria. Kesadharan paling dhuwur ing antarane wanita 18 nganti 29 taun - sing ngrawat klambi jelas penting.

Chris Lever, saka Morphy Richards, ujar: "Simbol Care Clothes minangka basa sing unik, kanthi jelas basa sing sawetara wong ing Inggris nggunakake wektu kanggo sinau. "

"Sinau babagan dhasar kayata lambang sing nuduhake garing garing lan sing nggambarake umbah-umbah normal bakal entuk sandhangan paling apik."

Dewan Konsultasi Pencucian Rumah Tangga ujar manawa ora kaget nalika ngerti manawa ana wong sing ora kenal karo dheweke.

"Nguciwani yen ana kurang pangenalan, nanging crita sing bola-bali bola-bali," ujare juru bicara, Adam Mansell. "Kita minangka organisasi cilik lan ora duwe anggaran sing gedhe."


Wektu kiriman: Apr-16-2021